VI ARRANGERER  KARNEVALSTURER TIL BÅDE PRAHA OG TIL NICE.

NYTT ER OGSÅ KARNEVALET I VENEZIA !

Velg Praha eller Nice på menyen til venstre og meld din interesse nederst på siden. Først til mølla !!!!!!!!!

Venezia info kommer senere, men du kan melde din interesse ved å klikke her

KUN FÅ PLASSER.

MELD DIN INTERESSE FOR NESTE TUR ! 

    

Glem fastelavensbollene og reis på karnevalstur !

"Fetetirsdag" er tirsdagen etter fastelavnssøndag og dagen før fastetiden. Datoen varierer mellom 3. februar og 9. mars ut fra når påsken faller. I mange land er fetetirsdagen kjent som mardi gras (fra fransk) og er den siste dagen i karnevalet. Blant de mest kjente mardi gras-feiringene er New Orleans Mardi Gras og karneval i Rio de Janeiro, Brasil.

KARNEVALSREISER.NO

 

 

Karnevalsreiser.no er i likhet med Jazzreiser.no etablert av Odd H. Brubak, leder i Lillestrøm Jazzklubb. Hensikten er å arrangere og tilrettelegge gruppereiser og tematurer til karneval og andre beslektede begivenheter litt nærmere enn  Rio de Janeiro. Selv om Rio er karnevalshovedstaden i våre dager, har ikke karnevalet sine røtter der. Karnevalet kommer fra Europa. Februar er karnevalsmåneden og det feires karneval over nesten hele verden. I Europa er det store karneval i byer som Nice, Venezia. Verona, Lisboa, Verona, Køln og Lisboa for å nevne noen, og det er ikke bare i de store byene det er karneval. Det er karneval på Tenerife og i mange land har selv den minste landsby eget karneval. Svært mange steder er karnevalet den desidert største festen i året. Folk forbereder seg i månedsvis og sparer penger til den store festen. I første omgang starter vi opp med Nice som vårt reisemål ! Siste nytt på programmet er karnevalstur til Praha (bruk menyen til venstre).
Nice blir ofte omtalt som hovedstaden på den franske rivieraen (på fransk Côte d'Azur), og er en storby ved Middelhavet som tiltrekker seg besøkende året rundt. Byens fordelaktige klima, kulturelle begivenheter, flotte attraksjoner og nærhet til populære turist-destinasjoner som Monaco og Cannes samt de mange sjarmerende smålandsbyene i området, gjør at Nice rangerer i toppen blant nordmenns storbyfavoritter. Allerede i 1876 ble den første blomster- paraden avholdt på strandpromenaden langs Promenade des Anglais. I dag er dette en integrert og helt unik del av karnevalet hvor utkledde modeller kaster ut 80 til 100,000 blomster til en entusiastisk folkemengde fra 20 blomsterdekkede "flåter" ! Hele 90% av blomstene som brukes er produsert lokalt. Selve karnevalsparaden er en fargerik parade med blendende farger, med deltakelse av gateteater og musikk-grupper fra hele verden. På kvelden er alle flåtene opplyst og lysparaden foregår i hjertet av Nice på Massena plassen.
Siden karnevalsperioden er i februar og som regel sammenfaller med vinterferien på skolene, er det viktig å bestille så tidlig som mulig for å få billige flyseter og hotellrom i Nice under karnevalet. Karnevalsreiser.no stiller sin kunnskap til rådighet og skreddersyr reisen samt tilrettelegger programmet under oppholdet. Vi vet hvor viktig detaljene er under både planleggingen og gjennomføringen for at du og dine kunder, venner eller samarbeidspartnere skal få en vellykket reise som blir husket. 
Sist, men ikke minst viktig; karnevalsreiser.no er ikke et selskap som skal tjene penger på din reiselyst. Vår genuine interesse for kultur og ikke minst karneval gjør at vi holder på med dette på nærmest non-profitt basis. Undertegnede er med gruppen som reiseleder og guide.


                                                                           Odd H. Brubak


 

 

 

KARNEVALSREISER.NO 
Odd H. Brubak
Fabrikkgata 7
2004 Lillestrøm 
Tlf. 930 01 630